Klas Ingesson drabbad av cancer

torsdag 14 maj 2009

Detta är en blogg som inte bara behandlar ämnen kring ÖIS nödvändigtvis. Det kanske redan har märkts några gånger?

Idag kom ett tråkigt besked via media att en av våra fotbollsgiganter från VM-bronslaget -94, Klas Ingesson, har drabbats av den värsta sjukdomen man kan tänka sig - Cancer. Jag kan inte låta bli att skriva några rader om det.

Man kan nog inte hoppa upp ur sängen och säga "Åh vad skönt att jag är frisk idag också!" varje dag. Livet har så mycket annat som upptar våra tankar. Det är normalt. Människan jobbar på, oavsett vad man sysslar med, tills något förändras i livet och tar tag i saker allt eftersom de kommer. Det ligger i vår natur. Så skall det nog också vara så att man inte blir helt psykiskt sjuk under vägen. Man kan inte gå omkring och oroa sig helt enkelt. Jag tror inte Klas Ingesson har oroat sig speciellt heller till vardags. Ja, nu känner ju jag inte Klas för fem öre men han känns som en otroligt jordnära person det lilla jag har sett av honom utanför plan på tv och i intervjuer. Han är en människa likt vi andra såklart, med allt vad det innebär.
Han har förvisso haft turen att få ha ett väldigt framgångsrikt liv hittills och att få jobba med det han tycker är roligast i livet. Fotboll bland andra saker. Ingesson har tjänat stora pengar, har fått möjligheten att känna på proffslivet och kulturen i bl a Belgien, Holland och Italien och har fått nå stora framgångar med det svenska landslaget med flera andra saker. Allt det vi andra bara kan drömma om. Som jag har förstått det så har han dessutom ett kanonliv nu efter fotbollskarriären där han jobbar på som skogsarbetare och föreläsare och syns i TV ibland.

I allt det här positiva så drabbas Klas alltså av en fruktansvärd motgång, och precis som GPs artikel förklarar det - "Nu börjar Klas "Klabbe" Ingesson sin tuffaste match."

Som jag sa. Man kan inte gå och oroa sig hela tiden. Livet är för kort för det. Istället borde man glädjas av de små stunder som livet ger och se livet lite från den ljusare sidan. Man borde oftare reflektera över hur jävla illa det kan bli och fråga sig om ens liv faktiskt är så förbannat tråkigt, hopplöst eller om man faktiskt mår så dåligt som man tycker sig göra för stunden. Man kan ibland faktiskt få tänka "Det kunde ha varit värre..." utan att skämmas. Man bör ta vara på den tid som man faktiskt har sålänge man är friskt. Hälsan är det viktigaste av allt i slutänden och inga pengar i världen räcker för att köpa sig frisk när oturen är framme.

Som tur är finns det ju behandling för väldigt många cancerformer. Även den i Klas fall. Bloggen Röd & Blå skickar alla sina lyckoönskningar till Klas Ingesson och hans familj och håller tummarna för att behandlingen skall bli lyckosam!

Läs GPs artikel om Klas Ingesson här: http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=360&a=495182

0 kommentarer:

Skicka en kommentar