Kalmar FF vs. ÖIS 1-0

fredag 22 maj 2009

Ja, som jag skrev tidigare. Ännu en match, ännu en förlust. Kan ju låta rätt bittert i dessa tider men nu blev det ju så trots allt i slutänden. Ännu en förlust.

Man skall dock inte dra ner rullgardinen helt. ÖIS gör åter igen en av säsongens bättre matcher och tyvärr sker detta naturligtvis mot bättre motstånd. Vore kanon om ÖIS istället prickade in formkurvorna så att man spelade på toppen av sin förmåga mot de "sämre" lagen i tabellen. Vad hade hänt om man hade spelat som mot IFK och igår mot KFF när de mötte t ex BP, Häcken o s v? Det lär vi aldrig få svar på men man undrar ju varför det kan pendla så mycket. Att förlora med uddamålet mot KFF får faktiskt ses som ett bra resultat. Innan säsongen började trodde jag ärligt talat att den matchen skulle bli en storförlust.

Det hade ju i ärlighetens namn varit skönt att få ta med sig en poäng från Kalmar igår men det är helt enkelt inte ÖIS vår i år. Nu får vi hoppas att ÖIS kan ladda om batterierna och göra en lika bra insats nere i Helsingborg. Det är givetvis en match som också kommer att bli svår. Men med lite trolleri från tränarstaben så kanske ÖIS kan störa dem på samma sätt som mot KFF. Vi håller givetvis våra tummar (som är sönderklämda vid det här laget efter alla "hålla tummarna" hittills) och hoppas på det bästa.

Roligaste kommentaren efter matchen igår måste ändå tilldelas tränare Janne Carlsson:
"- Det är 60 poäng kvar att spela om, det kan man vinna allsvenskan på"
Det är skönt med lite humor. Ja, vad skall Janne göra? Det hade varit tjatigt om han hade kommit till presskonferensen och varit förbannad varje gång och sågat laget och spelares insatser. Det hade bara blivit Zoran-mentatlitet av alltihop, och det vet vi ju hur det fungerar. Kolla bara på DIF. Janne C gör så gott han kan och är den han är. Bättre än såhär blir det inte med de värdelösa förutsättningarna som han har.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar