Göteborg dominerar anfallet!

söndag 24 maj 2009

Det går inte att bortse från U21-EM och den svenska truppen i år. Det känns som om att svensk fotboll fullkomligt spottar ut talanger till Hollands och andra europeiska ligor. Förhoppningsvis blir det något bra utav det sett till vårt framtida landslag. Och det är ju på god väg redan. Det skall bli riktigt roligt att se på U21-fotboll i sommar!

Jag satt och läste lite artiklar på fotbolldirekt.se och fastnade för deras publicering av hela U21 truppen. Kunde direkt konstatera att spelare med anknytning till staden Göteborg faktiskt dominerar anfallspositionerna. Det är hela 3 st spelare med anknytning från IFK Göteborg och en spelare med anknytning till ÖIS, om än en kort tid.

Marcus Berg, numera i FC Groningen (f d IFK Göteborg), Robin Söder och Pontus Wernblom från IFK Göteborg och sist men inte minst Ola Toivonen (f d ÖIS och MFF i Allsvenskan) som numera lirar i PSV. Det är väl rätt så magstarkt att kalla Ola för en "äkta" f d ÖISare. Eller? Han hade målet inställt från början och ville vidare och stannade givetvis inte kvar i ÖIS när laget föll ur Allsvenskan 2006. Men nog har han lirat i ÖIS alltid och har därmed en viss anknytning till staden iallafall. Man får lyfta fram ljuspunkterna.

Oavsett är det roligt att se att så många spelare från IFK Göteborg har lyckats ta sig in i U21-truppen. De har ju också med spelare som Gustav Svensson på mitten och Mattias Bjärsmyr i landslaget. Det är ett bevis på att klubben har lyckats med sin ungdomssatsning och ett bättre betyg kan man inte få än att bli uttagen till just landslaget. Det är bara att hoppas på att ÖIS kan lära sig lite av konkurenterna och börja fostra ungdomar på sitt egna sätt och nå minst lika stora framgångar. Vi behöver kunna "skörda" ungdomsleden på en till två stycken per år som får lite seniorerfarenhet i ryggen innan de tar det där stora steget med allt vad det nu innebär. Vi håller tummarna för att ÖIS kan locka unga spelare till klubben som har det där lilla extra!

Här kan ni se hela U21-truppen på fotbolldirekt.se: http://www.fotbolldirekt.se/här-är-den-blågula-truppen-till-u21em

0 kommentarer:

Skicka en kommentar