Rödblått lag vinner!

måndag 25 maj 2009

Ja, ett av de båda rödblå lagen vinner idag. Frågan är vilket? Skall Helsingborg lyckas rycka upp sig sen fadäsen på Hisingen senast då man förlorade med hela 3-0 mot BK Häcken?

Att det kommer att bli en riktigt tuff uppgift för ÖIS att vinna nere i Helsingborg och på Olympia råder det knappast någon tvekan om. Ju fler förlustmatcher som går desto tuffare blir det att ladda om mentalt. Lyckas ÖIS kriga till sig 1 poäng idag så är det mer än vad som förväntas av laget. Av alla matcher den här säsongen så hade jag innan säsongspremiären räknat bort just den här matchen på Olympia. ÖIS skulle inte vara rustade för den här typen av match "på pappret" som nyuppflyttat lag från Superettan. Nu har det visat sig att ÖIS inte har varit speciellt bra rustat alls den här säsongen och då är verkligen den här matchen inte med i mitt scope över matcher där laget har möjlighet att ta poäng. Jag tror alltså dessvärre att det återigen bli en förlust för Sällskapet ikväll.

Vi får dock hoppas att ÖIS gör det svårt för HIF och inte bjuder på chanserna. Då kommer det att straffa sig hårt. HIF är ett lag för toppstriden i höst och de kommer med största sannolikhet att skärpa sig extra nu när det är hemmaplan och med en "otippad" förslustmatch i ryggen. HIF har dessutom ett otroligt hemmastöd på läktaren och nu när jag skriver det här så är 8000 biljetter sålda redan, och då skall man komma ihåg att HIF möter den Allsvenska jumbon ÖIS. Tänk om stödet hade varit lika bra på ÖIS hemmamatcher... Men det är givet att det är skillnad på att ligga i toppen och att kriga om guld och att ligga i botten och kämpa för Allsvensk överlevnad med oturen hack i häl. Ikväll möts alltså dessa ytterligheter.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar