Brasilianare tränar med ÖIS

onsdag 27 maj 2009

Enligt ÖIS.se så är en 29-årig brasilianare vid namn André Lima på besök och tränar med laget.

Det var längesedan ÖIS lyckades sist med ett brasilianskt inslag i laget. OK, vi har Sanots. Han var iallafall bra en gång i tiden men hur bra han är nu vet vi faktiskt inte. OK, vi har Alex. Hur bra han verkligen var vet vi faktiskt och det råder ju delade meningar om hans positionsspel och kvalitet.

Så hur är då den här André Lima? Ja, enligt U21-tränare Thomas Östlund:
"– Han är lite obrasiliansk i sin spelstil, en väldigt aggressiv och hårt jobbande mittfältare."

Så långt allting gott. Det låter ju kanonbra. Hur är han då i verkligheten när han spelar match kan man ju fråga sig. Östlund beskriver Andrés insats i senaste U21-matchen såhär:
"– Ja, det var ingen vidare bra match och han stack inte ut så mycket, men det gjorde ingen annan heller idag egentligen."

Hm. Det låter inte lika lovande faktiskt. Att ingen annan i ÖIS lag sticker ut än just André är helt ointressant. Det är ju om brassen man undrar över. Är det ett fint sätt för Östlund att säga att André inte alls är vad man förväntar sig i ÖIS? Att en ny spelare inte sticker ut i en U21-match är egentligen inte ett gott tecken alls. Nu var Afonso och Paulinho, när det nu begav sig, något väldigt speciellt men med facit i hand och det jag har hört och läst så såg alla att de här båda herrarna hade något speciellt i sig när de gjorde debut i U21, men även på träningarna. De stack ut så att skvätte om det! Självklart kan vi inte i ÖIS förvänta oss en ny Afonso (eller Paulinho eller Ailton för den delen) i varje brasse vi värvar, men att en spelare oavsett ursprung sticker ut och verkar vara något extra är självklart givet om det skall leda till ett kontrakt med klubben. Om ingen spelare höjer sig över våra U21-spelare och visar både teknik, rutin och handlingskraft på banan så skall man inte värva den spelare. Så enkelt borde det vara i nuläget. ÖIS behöver just spelare som sticker ut nu.

Jag har inte sett André själv men jag hoppas verkligen att ÖIS väljer spelare med försiktighet nu så att man inte har dragit på sig onödiga kostnader inför hösten som inte ger den utdelning sportsligt som krävs.

Läs den korta notisen om Andrés närvaro på ÖIS-gården här: http://www.ois.se/default.aspx?sID=3&tID=3&oID=4057

0 kommentarer:

Skicka en kommentar