ÖIS-fans på ÖIS-gården för att visa sitt missnöje

måndag 18 maj 2009

Igår besökte ett antal ÖIS-fans ÖIS-gården i syfte att framföra sina åsikter om ÖIS läge och för att lämna en lista med frågor man hade till ÖIS och klubbens ledning.

Man har sett fenomenet tidigare. Det är flera klubbar som har kontaktats av sina supportrar i liknande ärenden. Ofta brukar man prata om supportrar från den mer "extrema" kärnan men jag vet inte hur vi skall kategorisera ÖIS-fansen som igår åkte upp till ÖIS-gården. Spelar det någon roll vem de var? Skall vi bry oss om att sätta de här fansen i ett fack? Nej. Det viktiga i det här är att man åkte upp i fredligt syfte och också lämnade över några genomtänkta frågor. Det var inte bara ett besök i rena, icke konstruktiva, känsloyttringar. Frågorna man ställer till ÖIS är bra och intressanta för alla ÖISare att få svar på.

Nu får jag åter igen göra mig beroende av andra källor, men från GT (som också skrivit en artikel om händelsen igår) har jag saxat dessa punkter från listan som supportrarna lämnade över till ÖIS. GT skriver att man medvetet har kortat ned frågorna:

1. Varför har Örgryte IS ännu inte bett officiellt om ursäkt för den bristande säkerheten vid läktarraset i mötet mellan Öis-Väsby 2008?

2.Varför valde man då att erbjuda gratis entrè - i en match som sannolikt ändå blivit utsåld? Vi trodde Öis behövde alla pengar de kunde få.

3. Varför investerades pengar i en utbyggnad av kansliet, vi tycker spelarmaterialet borde prioriteras först?

4. Det känns som att Öis är minst aktiva då det gäller att få in nya sponsorer, att man förlitar sig på de gamla trofasta Stena, Ernst och Dunross. Hur många sponsorbesök i veckan gör våra sponsoransvariga?

5. Varför åkte Ulrika ner till Frankrike när kontrakten med Alvaro Santos skrevs? Var det inte sportchefens uppgift? Klarade inte Last detta själv?

6. Ranäng säger att man var medveten om skadan på Alvaro och att ni valde att chansa, varför väljer man att chansa med 12 miljoner?

7. Vilka kvaliteter och erfarenheter besitter du, Ulrika Rosen, för att klara av en VD-post i Örgryte IS? Har du något fotbollskunnande?

8. Varför var Danny Ervik och Ken Fagerberg tvungna att hota med att byta klubb för att bli uppflyttade till A-laget?

9. Hur mycket har Patrik Elmander i lön?

10. Vad hände med Jesper Norberg?

11. Det känns som det råder en förlorarmentalitet inom Öis, en gammal gentlemannaanda. Vad gör ni i ledningen för att ändra på detta? Sluta sitta i passagerarsätet, det är roligare att köra bilen!

12. Hur ser den röda tråden ut i föreningen?

13. Vad gör ni för att rekrytera nya supportrar?

14. Ni som ledning står ansvariga för att vi ligger sist. Hur långt tid tycker ni själva ni borde få - Ulrika, Dick, Janne och Pringle - innan ni ställer era platser till förfogande?

15. Varför säljer vi spelare till allsvenska konkurrenter? Det gör ont i oss när sedan de säljer vidare för stora pengar och vi bara får en bråkdel.

Nu återstår det att se om vi någonsin kommer att få något officiellt svar på alla frågorna.

Ni kan läsa hela artikeln här: http://www.fotbollsexpressen.se/Allsvenskan/1.1574035/upprorda-fans-pa-ois-garden

0 kommentarer:

Skicka en kommentar